KOLEKSI TUDUNG TERKINI


FESYEN TUDUNG TERKINI

TUDUNG OBAMA




TUDUNG SYRIA BERENDA


TUDUNG SYRIA



UNTUK MAKLUMAT DETAIL MENGAI HARGA DAN BAGAIMANA NAK MENDAPATKAN
KOLEKSI TUDUNG-TUDUNG INI SILA
LIKE PAGE INI

MAKE UP ANDAMAN , PERTUNANGAN DAN NIKAH

Aku masih disini....

Assalamualaikum..
dah lama tak bermadah di blog  ini





aku nak kongsikan  dengan kekawan semua
kemana aku menghilang selama ini

last update blog ni bertarikh 02 Disember 2011  iaitu hari lahirku yg ke22 tahun..



seminggu selepas itu 09 Disember 2011, abah telah pergi buat selama-lamanya
abah menghembuskan nafas terakhir akibat sesak nafas dan juga penyakit darah tinggi
yang menyerangnya secara tiba-tiba pada  pukul 2.30 pagi

semasa dalam perjalanan ke hospital abah tidak sedarkan diri
setelah sampai di hospital
doktor mengesahkan abah telah meninggal dunia semasa dalam perjalanan.
aku redha dengan pemergian abah buat selama-lamanya.

semasa hari lahirku, itulah gambar  kenangan terakhir bersama arwah abah.
aku sayangkan abah,
 banyak jasa abah curahkan  untuk kami sekeluarga
 kerana didikan dan asuhan abah.
perhatian yang abah bagi kepada kami tak pernah  kurang ,malah lebih dari segala-galanya.

terasa sedikit sangat bakti yang aku curahkan..
aku nak curah banyak lagi,tapi tidak berkesempatan.
hanya doa ku panjatkan kepada Allah semoga abah tenang disana
bersama orang-orang yang beriman.
Alfatihah


selepas abah pergi, aku terasa kosong
aktiviti aku yang selalu join event terjah artis semua aku kurangkan
dan perlahan-lahan membawa diri dari kesibukan menerjah artis disana-sini

aktiviti hiburan yang selama ini aku join
merupakan satu pengalaman yang  sangat menakjubkan
dah tiba masanya untuk aku bersara
rasanya sudah  cukup terlalu aktif
sekarang aku menukar  minat
dengan mengisi aktiviti lain,
seperti bercuti dan menghabiskan masa dengan keluarga dan kawan-kawan.

hari ini aku masih disini,tidak menghilang kemana
cuma haluan dan caraku yang berbeza.


sekian wassalam

Johan Asari @ Botak wish my birthday



Awas Botak mengganas 
dengan baik hatinya dia mengucapkan selamat hari jadi kepada ijai
hehe

pelik lak cara dia sebut nama ijai
I.J.A.I  J.A.J.A.I 
JELAS satu- satu dia sebut
hehe
walaupun botak salah sebut tahun kelahiran ijai ialtu dia sebut 1987
yang sebetulnya 1989,jai tak kisah pun
rasa berbesar hati sebab Johan wish birthday kat ijai
video ini dirakam khas oleh peminat setia Johan iaitu my lovely Barbie snower rewons.. she  my sister..hehe

tenkiu kak snow yehaaaaaa ;D


Amar Baharin wish my birthday

9:00 PM Posted by rizal jabai 1 soh seh soh seh
ini foto printscreen saje,nak tengok video ada dibawah ini :)

Amar baharin pun wish birthday ijai,,hehe
terima kasih Amar


video

Ning Baizura praktis lagu Birthday utk konsert dia 02 Dec 11

8:00 PM Posted by rizal jabai 0 soh seh soh seh
Ning Baizura akan mengadakan konsert Live in KL  pada 02 DISEMBER 2011
omg, omg OMG
 date tu sama ngan tarikh birthday ijai la
so sebelum Ning Baizura perfom untuk konsert dia
dia nyanyikan lagu selamat hari jadi utk ijai
so sweet
thanks Ning Baizura
i love you

ini foto printscreen saje,nak tengok video ada dibawah ini :)


terima kasih Ning Baizura

video

Diana Danielle wish my birthday

4:00 PM Posted by rizal jabai 1 soh seh soh seh
 harini 2 disember 2011 genaplah ijai berumur 22 tahun

paling bermakna  adalah ijai bersyukur masih sihat 
dan diharapkan kepada semua kawan-kawan yang wish kat ijai
dan mendoakan ijai.akan sentiasa ceria dan diberkati akan berkekalan

ini foto printscreen saje,nak tengok video ada dibawah ini :)



video


terima kasih Diana Danielle...akan ku simpan video ini utk kenang kenangan di masa tua nanti..hehe

Lelaki nak kahwin 1 lagi,sila baca ini

   
Saya sendiri sebagai lelaki rasa tercabar apabila isteri saya sering
mewar-warkan kepada saya bahawa umur saya dah melewati 40 tahun..
 

Life starts at 40.'Kalau U rasa U nak pasang lagi satu, I izinkan', kata isteriku..

Bila berangan tentang nak kahwin lain ni memanglah seronok.
Tersengih- sengih aje lah I at that time.

'Dunia ni dah terbalik gamaknya, kawan-kawan aku siap pegi Siam sana nak nikoh lagi satu, ni bini aku siap suruh pasang sorang lagi...?!'

Tak tahulah kalau isteri I tu main reverse psikologi dengan I.
Tapi lepas I berfikir panjang, rasa-rasanya tak nak lah..

Sebab apa ?
Bila mengenangkan umur I yang dah 40+.
Let's say kalau I kahwin dengan anak dara, katakan umur 22 tahun.
 

Memang lah seronok beb.
Seronok benda yang kat dalam seluar dalam tu aje lah.

Tentang makan minum, pakai I, kemas rumah dan kegemaran I,
rasa nya I tentu asyik teringatkan my first wife.

Tak perlu nak ajar, I suka makan apa,cam mana cara nak masaknya,baju I kena gosok cam gini, kalau I bangun tidur
I suka kalau my wife dah siapkan segala gala nya lah.

Tak perlu I bagitau, dia dah tahu apa I suka.
Cerita apa I suka kat TV, teh atau kopi manis macam mana,
hobi apa, sukan kegemaran ... semua dia dah tahu.
Tak perlu start balik macam zaman umur 20-an dulu ...

Rasa rasa dapat ke isteri muda I suruh buat gitu, tentu dia banyak ragam.
Ye lah dia muda, I kan dah tua.

Mesti dia kata I ni mengada-ngada. Sure I yang kena manjakan dia lebihlah, sebab dia muda. Silap haribulan, takut lari lak, kan ...

Isteri muda ni bukan macam yang dah bersama dgn kita sejak muda.. Kalau kita rasa isteri tua banyak belanja, isteri yang muda pasti lagi teruk.

Eh, budak 20-an zaman sekarang, dengan henbeg Gucci, dengan nak tudung kain Mawi dan henpon jenama Nokia N95,
Itu tak termasuk kereta, paling korok pun mesti nak Honda atau Toyota. Perempuan muda sekarang mana main naik Proton atau Perodua.

Kalau I tak bagi barang-barang tu, dia tak nak bagi 'barang' dia lak malam-malam.

Sedangkan dengan isteri tua, awal-awal kahwin naik motorsikal cabuk pun sanggup, berpanas berhujan, dukung anak kita dicelah motor tu.
 
Ahh ... terkenang juga zaman 'miskin' dulu tu Rumah dengan bini tua dulu pun setakat apartmet 3 bilik. Tidur atas tilam nipis, dapur pun kecik, perkakas pun tak banyak.

Oh, untuk isteri muda, terpaksa aku buat OT untuk bayar rumah teres dua tingkat tu, nak bayar peti ais Samsung dan TV Sony Bravia 40-inci mu itu ...

Dah umur 40-an ni, darah tinggi lak aku ni kena buat OTsetiap hari ... hari minggu pun kena cari duit ... nak tengok bola puntak
dapat ...

Lebih haru lagi, tentu anak anak I akan memberontak sakan.Yelah sekarang ni kan banyak kes bapak kahwin lain anak-anak lebih tertekan. Ramai jadi liar, hisap dadah, jadi mat rempit dan bohsia.
Sebab tension bapak kawin baru.

Takut mereka menjauhkan diri dari I, malah akan membenci pula.

Disebabkan masyarakat kita ni memandang serong pada keluarga yang bapak mereka kahwin lebih dari satu. Kalau I ada anak dengan isteri baru, tentu kecik sangat lagi di masa I dah tua dan memerlukan perhatian dari anak-anak.

Sedangkan rumah isteri muda tengah hiruk pikuk dengan anak anak kecil (kan dah ada experience dengan isteri pertama
-bagaimana kelam kabutnya dia menguruskan anak-anak)

Sedangkan di rumah isteri tua, anak anak dah besar, boleh tolong mak dan sedang seronok bergurau senda bersama ibunya membincangkan topik-topik terkini dan juga kehidupanmereka.

Duduk rumah bini muda, I yang tua-tua ni lak kena salin pampers
dan bagi baby mandi. haha ... kalau tak buat, takut isteri muda merajuk pulak.

Tak boleh jadik nih. Banyak benda yang kena repeat.
Mula mula kawin tentu seronok. Paling lama setahun-dua.

Bila dah ada anak,tanggungjawab baru bermula semula sebagaimana dengan isteri pertama dulu-dulu.

Tapi masa ni kita dah tak larat nak basuh berak anak, nak pegi shopping beli baju anak anak, nak dukung anak-anak. Leceh lah nak kena teman isteri muda buat semua tu.

Silap haribulan orang kata tengah pilih baju cucu. Eii tak sanggup pula. Paling takut, orang ingat isteri muda tu anak I ...... lagi haru ...

Balik rumah mertua pula, teringatkan masa akad nikah dulu,
beria ria kita nak kan anak dia. Lepas tu kita kawin lagi satu. Tentu muka nih tak tahu nak letak kat mana. Orang tua tak kan nak straight to the point. Tanya itu ini.

Kalau dia nak bercakap tentang tu cukup dengan jelingan dan kerlingan mata,buat kita dah tak senang duduk.

Tak kan raya asyik balik umah mak mertua baru aje. Apatah lagi kalau I ni lak umur nak sama dengan mak-bapak mertua baru I tu ....Hish banyak lah lagi.

Bagi korang yang suka berbincang pasal benda yang indah indah kawin dua nih silakanlah.

Tapi bagi I selagi hayat dikandung badan, selagi tu lah I tak nak tambah. Tak nak lah mendabik dada. Cakap besar.

Tapi sekadar menurutkan nafsu dan benda dalam seluar tu
rasanya tak pernah kurang pun layanan isteri pertama terhadap I..

Keluarga ni, kita bina keluarga bahagia yang di depan mata. Bukannya yang di dalam kepala.

Hadapi hari esok yang tentu dengan keluarga yang banyak mengharungi susah senang dari mula.

Pengorbanan isteri (walaupun kadang kala dia pernah merungut salah kita juga, cuai dan mengabaikannya) .

Apa apa pun semuanya bermula dengan kita. Insaflah.
Kalau nak ikut nabi, rasa rasanya solat subuh pun kita terlepas
kalau isteri tu tak kejutkan.Bukan nak kata solat Subuh,
kekadang waktu lain pun terlambat atau terlepas.

Baca Quran pun sekali-sekala, baca Yassin pun hanya bila ada orang meninggal. Ikut sunnah Nabi apa nama tu.

Tak payah lah yang lain lain.kang ada yang nangis bila disebutkan.
Cukuplah. Sesungguhnya amat bertuahlah suami-suami yang mempunyai isteri yang menyuarakan pendapat di ruangan ni.

Membuktikan mereka sayang, kasih dan cinta pada kalian.
Apa sangatlah kita nih. Macam nabi konon. ye ke? Bab kawin kawin aje nih cam nabi. Cuba bab menegakkan agama Islam,masih lagi terkial kial.
 
 

Wallahualam.
suami orang

Related Posts with Thumbnails