budak jambu menjadi mangsa.......

Wednesday, April 28, 2010 9:10 PM Posted by rizal jabai



huhu..

kasihan memang sangat kasihan..memang sedih,budak jambu ini dicabol,di raba-raba

dan di tet tutt tettt..memang tak dapat diselamatkan..huuuu

gelak bace title post nih
kenape?

intro saje merapu ke London
orang kate pembuka cerita itu biar saspender..hee
jangan marah ye,nanti ijai belanja kopi janda.hee

ni nak cerita telah berlaku salah faham
ramai yang menyangka blog "Ijai + Cakap = Dengar"
pemiliknya adalah seorang PEREMPUAN
semua salah faham berlaku berpunca daripada kaler PINK

ijai LELAKI ok
saje nak perasan jadi mamat jambu
sebab tu pilih PINK..ahaha


sebenarnye jambu diatas merujuk kepada kaler blog ijai nih

PINK,
kenapa pink? sutun ke?lelaki nak kaler pink..alahaiiii
macam-macam komen diterima

tahu tak kenapa ijai pilih pink sebagai theme kaler blog ini?
sebab ijai tak nak ijau macam Hijau Daus Pozi
"INGAT HIJAU INGAT DAUS" hehe





Kalau oren nanti macam "Chaon Zone"
ingat pokok limau disenja hari ,ingat cha'on yg oren..hee

Kalau kaler merah nanti jd Red mummy plak..huhu
kaler pink nih saje di pilih,ini pilihan berani mati
pink ni jarang dipilih kaum lelaki sebab tak cool,
betol ke?

nampak gugurl sangat

kalu ikot kan ijai nak kaler itam yg smart

oren yang bertenaga
tapi disebabkan banyak blog yang menggunakn theme kaler yang canggih manggih

ijai pon buat keputusan

ijai saje nak ambil risiko
nak jadi lain daripada yang lain..heee

tetibe terjoin team nanajoe and the geng...lover pinky

ramai awek-awek cun yang minat PINK nih

apa salahnya ijai berada dalam pujaan awek-awek cun
jejaka jambu pujaan ramai(perasan sekejap)hahaha
tapi bile pilih pink nih lagi menyerlah
dari jaoh dah nampak


ijai takde nk judge,LELAKI NO PINK
lembik
ijai takde la pikir camtu,
orang lain tak tahulah,
masing-masing ada pendapat dan hujah mereka
anda rase macam mane pulak?
sesuai ke lelaki dengan kaler PINK..huu
PINK ceria dan happening..hehe

ini ade sedikit info yang ijai dapat dari encik Google
kenali personaliti melalui WARNA klik la [sini]





<-- macho ape kaler pink..haha
ni pic zaman batu ijai jumpa,
sekali kaler PINK jugak la

heee ~_^

66 Response to "budak jambu menjadi mangsa......."

  1. Nur Hawa Mohd Zin Says:

    tak pe...kite nak pilih warna kena brani..even warna ada mkna sendiri..yg pntg diri sndri tau sape diri sndiri sudah..
    ~ minat sume warna = warna-warni kehidupan ~

  2. rizal jabai Says:

    Nur Hawa Mohd Zin ;
    Betol2,suke kaler pelangi..idup cik hawa mst ceria kerana warna warni kehidupan sgt menceriakan..heee

  3. ParkAir Says:

    smart ape kaler pink, macam patrick starfish.

  4. t a u f i k Says:

    huhu.. my personal opinion - men who dare to wear pink have high confidence. it symbolizes high self-esteem. ha ha. pink has been stereotyped as women's colour. well. guess what, pink is the new black. :)

  5. rizal jabai Says:

    ParkAir :
    haha..comel ape patrick..huahua

    t a u f i k :
    mmg konfoden gilerrr nih..tp nasib baek ijai tak gile..hee

  6. rossoneri Says:

    hahah mmg pon mula2 ingat perempuan, dah la header cute gila, tu psl ingt perempuan..neway,xapalah pink, sama, welcome to da pinky pinky club hakhakh

  7. rizal jabai Says:

    rossoneri :
    hehe..cute ea..cute lg cik rina..

    idop pink!!haha

  8. Azrai Ahmad Zamri Says:

    salam ijai..
    hehE..da terpampang pic k0 yG mach0 kat cni ada jgk yG ingat gurl ek..
    nyway ak tak pandang negatif ngan pink ni, walaupun ak tak suka sangat..agreed with taufik's opinion

  9. rizal jabai Says:

    Azrai Ahmad Zamri :
    haha
    aku tak semacho ko roy
    pink tu hanyalah sekadar warna,ia tak melambangkan 00% jati diri seseorang,kate orang tak kenal maka tak cinta,
    dont judge book by is cover.ehek

  10. p3perak Says:

    p3 cOp merah hitam putih..
    hahaha..

    laki guna pink nmpak macho bro..

  11. rizal jabai Says:

    p3perak ;
    merah itam putih pujaan hati ku jua..hee
    pink mmg macho..haha

  12. noor afzan Says:

    comel je pakai pink..
    sejuk je di mata..

  13. Pensel Kontot Says:

    hehehe...pink?

    seriusly aku bkn peminat color pink....
    tp itu aku....
    kalu org lain itu hak dia....
    nice juga gabungan pink hitam......

  14. rizal jabai Says:

    noor afzan :
    hehe.secomel noorafzan,ngee

    Pensel Kontot :
    itam ngan pink mmg sesuai,da tanye kt pakar warna..ehek

  15. Dauspozi Says:

    Ahaks... xder yg lebih hijau daripada aku, haha... thanks for da link...

    Ingat Hijau Ingat Daus

  16. rizal jabai Says:

    Dauspozi :
    bro lu hijau,gua respek same kehijauan..hehe

  17. F U N F A B U L O S I T Y Says:

    dulo2 warne pink takder lah segah sekarang ni..
    ntah nape tup2 tetibek jek leh up nek jadik glemer je.
    btw, begitu bergaya sekali ya bila ijai mgenakan warna ituu.
    adakah kerana warna pink ni nampak lembut, jadi ianya lebih di kategorikan kepada gurl?

  18. Syahrul Iman Says:

    xpe ijai..cool ape blog ko nie..biar apa orang kata, janji kita taw diri kita yang sebenarnya..

    *jangan jadi macam paul scholes n garry neville sudah..haha

  19. rizal jabai Says:

    F U N F A B U L O S I T Y :
    maybe pink ni da sinonim ngan gurl,ktm skg nih ade gerabakkhas utk gurl,siap tanda pakai kaler pink..haha

    Syahrul Iman ;
    HAHA..jd pink panter tak pe kn..hehe

  20. rizal jabai Says:

    This comment has been removed by the author.
  21. T N Says:

    eyt , post andaa funny XD
    pink mcm hello kitty takper.

  22. rizal jabai Says:

    T N :
    tenkiu ye kerana sudi komen,funny itu utk menceriakan suasana..heee
    hello kitty.aha mmg comel.heh

  23. cikgadis Says:

    yeahhh! pink pink manja mmg smart! cantik kiut~ hehe

  24. taqO Says:

    salam.hehe
    ijai mmg jambu..
    ni kalau leh jumpe LIVE ngan peminat dia kat blog..
    abis la.. :D keh3.. :D

  25. NAJ HEBAT Says:

    ingat aku ingat hebat
    naj+ hebat = NAJHEBAT!!!

    cheh! pink.. wuuuuuu!

  26. rizal jabai Says:

    cikgadis :
    heeee.suke2..haha

    taqO :
    haha..ko nk mention jerawat jambu batu aku ke ha??hahaha

    NAJ HEBAT :
    ye aku igt hang jebat aku ingat lah ko bro..ehe

  27. hans Says:

    macam mana dgn blog aku?

    ingat Shah Rukh Khan dan Ingat pelangi dan ingat warna sugus
    hahaha

  28. NaNaJoe Says:

    ijai...geng ngan nana la...hehehhe..minat pink!!

  29. rizal jabai Says:

    hans :
    ingat shah rukh hans aku teringat kajol..hehe

    NaNaJoe ;
    HEHE..pink yg minat kat ijai..huahua

  30. encik tikus Says:

    pink menunjukkan lelaki itu romantik kan? ;)

  31. rizal jabai Says:

    encik tikus :
    pink itu juge menunjukkan lelaki itu lebih memahami dan respek woman,hee..romantikkah?rasenye sweet2 tu ade la kot..huu

  32. RaMa2UnGU Says:

    hohoho....sape tu yg slh tafsir kejantinaan ijai ni.??tgk nama dah tau dah pemilik blog ni LELAKI..
    hehe..skang ni salute la pada lelaki yg pakai pink..hehhe..metroseksual gitu..

    cayaaalah..

  33. rizal jabai Says:

    RaMa2UnGU :
    hee...thanks ye...rama2 unggu pon nampak hebat berkaler ungu..heeee
    tabik springg..hee

  34. Nur Hidayah Yahya Says:

    ceria je tengok kaler pink.tak kisah sape2 pon owner dia.kan?

  35. rizal jabai Says:

    Nur Hidayah Yahya :
    betol,kaler yg ckup ceria..empunya blog sape nak kesah..hehe'

  36. kaChaNG_dEwa Says:

    Hohoho..aku ada 1 menda jek kaler pink dalam idop aku buat masa nih.PEN..!!ingatkan kaler merah.skali pink da.aiyarkkkk..PINK itu cool.len kali nak beli boxer kaler PINK plak.hohoho~

  37. tashaaaaa Says:

    pink tuh kan sexy .
    biar je laah .
    haha xD

  38. Alai Says:

    pink tu okey apa. Nampak romantik untuk lelaki. Hik...

  39. rizal jabai Says:

    kaChaNG_dEwa :
    haha boxer pink..beli sepuluh
    ea...

    tashaaaaa ;
    HEHE SEXY..aah kot..huahua

    Alai ;
    pink itu juge jiwang..haha

  40. Din.. Says:

    power btl intro ko.. tkejut aku...hahha..

    aku ingtkan ko ni awek tudung bwk kete tu.. hehehe...

    ape2 nice blog..:-)

  41. rizal jabai Says:

    Din :
    haha awek tuding tuh sis aku..
    mamat jambu tuh aku..ahahah(perasan jap)
    jgn muntah lak,thanks bro sudi singgah

  42. NichKhun Says:

    hahahahaha ijai..
    i sokong u lah..
    hahahahaha

  43. rizal jabai Says:

    NichKhun :
    thanks naomei..hee suke2

  44. Aidi-Safuan Says:

    haha...nih mesti ramai nak ngorat anda nih sebab ingat anda awekx..

  45. ..: AzFaRuL sEdAp:.. Says:

    pose t-shirt p!nk xde?

  46. rizal jabai Says:

    Aidi-Safuan :
    haha,kalau yg ngorat tu awek takpe ar

    ..: AzFaRuL sEdAp:.. :
    t-shirt pink tak basoh,,huahua

  47. si[jari] telunjuk Says:

    kamek sik suka rona kalas... kitak mmg suka pink ya? bagusla...Sape yg suke warna pink nih,dia adalah seorang lelaki yang ......((sila isi tempat kosong)) <----sumber dr Dato Dr mohd Fadzilah Kamsah....

  48. rizal jabai Says:

    si[jari] telunjuk :
    seorang yg ape?
    xde nombo fon dato' fadzilah kamsah lah..camne nk tanye?huuu

  49. ~ ALIEN ~ Says:

    wakakaka...kes kta sm la. blog aku byk letak widget bola. so, ramai yg ingt aku LELAKI siap panggil 'bro' lg.

    hehehe...x kisah la. jnji dlm IC aku...terang2 taruk PEREMPUAN...(^_^)

    WORDZ-SPACE
    (blog skema giler tahap gaban)

  50. rizal jabai Says:

    ~ ALIEN ~ :
    setuju sgt2..IC itu la identiti kita..haha

  51. darkbatman Says:

    hahha..ak xske pink xbermakna ak xske org lain yg pakai kaler pink.. depend on perseption org la bro..hehe.. btw, pic ko nampak macho berbaju pink..

  52. Nur Hawa Mohd Zin Says:

    Rizal ; awe ada knl sorg gurl ni sgt obses ngn pink..sumeeeeee...pink..skt mta tgk ooo..

  53. rizal jabai Says:

    darkbatman :
    haha opinion yg sgt style..hehe

    Nur Hawa Mohd Zin :
    kwn tuh pink panter ke?ke patrick??heee

  54. Nur Hawa Mohd Zin Says:

    pink pong kot..heheheheh...( mood laloq ngantok tp mata tak nak lelap)

  55. rizal jabai Says:

    Nur Hawa Mohd Zin :
    haha..kompem lalok tahap gaban da nih..heee
    ping kepong ping pengsan nnt..huu

  56. Nur Hawa Mohd Zin Says:

    huhuhu...tau takpe..
    tp pink tak kesah utk sape2 pun..cume kalu obses tu jer yg dah jd lain
    ~ mana2 warna pun...i like warna kehidupan ~

  57. abcmilo Says:

    Ingat Chanderlier Ingat ABCMilo Boleh?????????



    ehehehe......

    ijai...kamu cute pakai pink! ehehe

  58. asphaq Says:

    HAHA.
    thats ur identity lah.
    kiut jugak.
    hahaha

    *ingat raya ni nak pink lah~ lalala

    INGAT PINK INGAT IJAI~

    HAHA

  59. rizal jabai Says:

    Nur Hawa Mohd Zin :
    kalau obses tu da jd penyakit,kne bg ubat panadol kaler pink..hehe

    abcmilo :
    inagat abc,igt makan abc bwh sinaran cahaya Chanderlier..hehe

    asphaq ;
    hee,raye ni pink ke?bole la same ngan kwn spongebob si patrick yg jambu tu..hehe

  60. Nur Hawa Mohd Zin Says:

    hahah...tu mmg tak leh nak kata apa lah

  61. rizal jabai Says:

    Nur Hawa Mohd Zin:
    hehe..just kiding .. ubat pink tuh ubat org pempuan je sbb tu kaler pink.huu

  62. Nur Hawa Mohd Zin Says:

    tak pe...awe pun tak terpkr pasal panadol pink tu td..heheh

  63. nisa Says:

    normal sbenar laki berbaju pink..nmpak macho n suit ape..hehe..

  64. rizal jabai Says:

    nisa :
    hehe.tenkiu 4 ur support..setakat ni org tak normal tak minat pakai pink lagi..haha

  65. Colourful life Says:

    hehe..
    xkesah pun.
    CL suka ja lelaki yang suka warna pink..kikih

  66. Anonymous Says:

    Hi all
    Does other people love BMW's just as much as me?
    This past May, I purchased a pre-owned BMW Z3 roadster, and entirely love it. BMW is truthfully one of the best brand autos you can purchase. I will always purchase BMW's from now on, however I still must say I really like the older design much better than the modern versions. The older models (really anything from 03,04 in some models back) look genuine german. The newer versions look more like japanese makes, but nevertheless, they are simply remarkable.
    Many thanks
    Tom

Related Posts with Thumbnails