Awek tudung Aksi dalam kereta

Saturday, April 24, 2010 6:54 PM Posted by rizal jabai



aksi yang dipaparkan adalah aksi terlampau
perilaku ini tidak diluluskan oleh
Lembaga penapisan filem Malaysia(FINAS)
tetapi sekiranya ia tidak berisiko
ia boleh diamalkan

Didalam kereta kita tak boleh beraksi tidak senonoh
jaga lah perilaku dan tata susila
patuhilah undang2 dan jangan memandu sambil bergomol-gomol
dengan pangilan telefon(saje guna ayat panas..hehe)
ia boleh melalaikan anda semasa memandu
bayangkan lah menjawab panggilan sambil memegang stereng kereta
nanti anda kemana,telefon entah kemana..huu

ingatlah orang yang tersayang

ahaaa...mesti semua suspender kan..hehe
semasa memandu kita tidak digalakkan bergayut telefon
ia boleh mengundang padah
sekiranya ade handsfree..gunakan lah ia



TETAPI sekiranya kita tidak ada kemudahan itu
haruskah kita mencampakkan telefon itu
supaya tidak rasa serba salah kerana tidak menjawab panggilan itu
"sori la I tak dpt jawab call U sebab handphone I tetinggal kat tepi jalan"
ohh tidak...
jgn buat kerja gilak okeh
sebaiknya off saje handphone,
so anda tidak akan diganggu semasa memandu
tetapi kalau dah terdesak,
sangap sangat nak jawab panggilan itu
mungkin kecemasan atau panggilan yang memaksa anda menjawab segera

jangan pertaruhkan nyawa anda
dengan tangan kiri menjawab telefon
tangan kanan pula mengawal stereng kereta

ade care dan tips yang boleh ijai kongsi bersama anda

kelebihan kepada awek2 yang bertudung
gunakanlah mahkota kesucian anda..opsss

"I mean tudung itu sebagai mahkota anda"



selitkan sahaja handphone dicelah tudung anda
dan jawablah panggilan itu..heee

mudah bukan
nampak bergaya

"dah macam topi robot kalau ade antena kan..hehe"









kalau diberi pilihan anda boleh berhenti sahaja ditepi jalan,
bukan ape..untuk mengelakkan aksi2 yang diluar kawalan
kerana bercakap ditelefon akan meyebabkan anda hilang fokus semasa memandu

biasalah ade orang yang menjawab telefon
siap gaya tangan bersilat lagi..hehe


ini hanyalah tips mudah dan selesa
yang boleh anda aplikasikan sekiranya dirasakan
tidak merbahaya

sekian sahaja tips memandu berhemah bersama ijai
natikan tips2 yang akan datang ye

87 Response to "Awek tudung Aksi dalam kereta"

  1. cikgadis Says:

    hahaha adoiii
    sapa lagi yg jadi mangsa ni??

  2. t a u f i k Says:

    tertanya2 siapakah model yang digunakan untuk entri ini. hehe

  3. yuyu Says:

    nice tips...pas ni leh wat time drive moto lak erk...huhh

  4. Nuraisyyah Says:

    hahahaah...MENARIK..model import dr mne ni??hahak

  5. rizal jabai Says:

    cikgadis :
    hee..mangsa ape cik gadis..ini mesej utk masyarakat..hee

    t a u f i k :
    model ni my sis..heee

  6. NaNaJoe Says:

    ijai...siapakah mangsa kamoo itu??sanggup jd model..bayar x??hehehe~~

  7. rizal jabai Says:

    yuyu :
    wahh nak merempit ye..hehe

    Nuraisyyah :
    hehe..lau nk gune tips tu gunalah sebaiknye..
    model diimport dr umh je..

  8. rizal jabai Says:

    NaNaJoe :

    nana itu sis ijai..je..hehe.. dia nk komisen 25%..haha

  9. Faheem Jr Says:

    muahahaha..pestime tgk aksi panas camni...ekekekek...

  10. rizal jabai Says:

    Faheem Jr :

    aksi panass camnih..faheem yg kecik lg pon bole tgk..hehe

  11. ATikah Mustapa Says:

    hehehe...xsuspens pun...xpe dalam kete xpe...
    jngan atas motoe...lagi dangerous taw,,,,,

  12. rizal jabai Says:

    ATikah Mustapa :
    huu.tak suspen ke...tak ade bakat nk wat cite seram la..hehe..ats moto bahaye..ats ajinomoto lg bahaye..ehek

  13. ParkAir Says:

    wuyaiii xde bluetooth macam ni pun jadii!

  14. rizal jabai Says:

    ParkAir :
    haha...xde bluetooth la...cabot gigi PakAir kang

  15. lassiegewdix Says:

    hahahah !~
    lassie dulu pakai helmet wat gtu .
    ag sweet an ?

  16. BELALANG Says:

    hahaha.. bllg ingtkan aksi panas.. sekali tpon di pipi daaaa =P

  17. Syahrul Iman Says:

    haha..bikin suspen je bro ^_^

  18. Ery Farieha Says:

    hahahhaahaha
    sapekah gadis ini?

  19. Afzainizam Says:

    Salam ziarah salam kunjungan pada kamu…. Salam dari kejauhan
    Salam dari kami
    http://firestartingautomobil.blogspot.com/
    http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

    uhhhh hansetselit celah tudung.... eeeemmmm kalau dia boleh jadi inspetor gedjet cam dalam carton tu... dah lama dia charting sambil memandu....

    caya lah awek terlampau tu... cayang nyawa awak ye.... dok gayut sakan ni...

  20. rizal jabai Says:

    lassiegewdix :
    cute2..merempit yg cute..hehe

    BELALANG :
    haha..belalang igt ape ea..tarik telinga kang pipi sume tercabot nant..hehe

  21. Sirap Manis Says:

    hehe..cun awek..leh ngurat..ngeee
    gurau...

  22. rizal jabai Says:

    Syahrul Iman ;
    hehe...suspen ke...ramai cakap tak suspen..huuu

    Ery FariHA :
    She is my sister..tenkiu sgt2 kt dia sbb nk amek gamba utk entry nih..heh

  23. rizal jabai Says:

    Afzainizam :
    inspector gadjet partner beliau time sekolah..hehe

    Sirap Manis :
    tak bole ngurat,beliau already taken..hehe
    tp lau nak blanje ABC,bole je..haha

  24. Azrai Ahmad Zamri Says:

    salam ziarah..
    hahAa..femes la sis k0 yer..kim slm kat dia.. =)

    nyway ak suka entry ni..
    1. tajuk nak panas..mencanak naik la trafik k0 minggu nie..
    2. tips yG bagus, tak pernah trfikir plk..lg pun ak jarang angkat call time drive, selalu main mesej jew..kui3!

  25. rizal jabai Says:

    Azrai Ahmad Zamri :
    aku cuba nasib je guna tajuk panass..huu..sis aku pon support aku..hehe,dia tak mntak bayaran pon jd model..haha

    ko men msj ye.lau ko nak agkat fon time drive dan nk gune tips nih,ko kne pakai serban roy..hehe

  26. maCy Says:

    adoii.. sape yg jd mangse ni..ki3

  27. ATikah Mustapa Says:

    rizai:AJINOMOTO????perlu dikaitkan ke dalam topik kita ni??hehehhe

  28. a z z a Says:

    haha^^bgus2~gud info..

  29. rizal jabai Says:

    maCy :
    huu..ni bkm mangsa,ni sukarela...mesej utk komuniti..hee

    ATikah Mustapa :
    hehe ajinomoto..pak aji naik moto..ekeke

    a z z a :
    thanks..amalkan la tips ni bile diperlukan..hehe

  30. NGoNgexz Says:

    sape ntah nak jd model ko tuh

  31. rizal jabai Says:

    NGoNgexz :
    ngexz, ko lom ckup syarat nk jd model aku..kne join msia nex top model dulu ye..ahakz

  32. Anonymous Says:

    korang sume ngumpat aku yeer(sister ijai)

  33. orang muo Says:

    hi3x..lawaklaa..kreatif jugak..x yah beli asesori..jimat..selit je kat tudung..

  34. rizal jabai Says:

    orang muo :
    betol2 bole jimat..tp org pompuan je leh wat..org laki kne pakai tudung kalo nak ikot tips ini..heh

  35. darkbatman Says:

    hahaha..cun sis ko..meh nk kenal..bole?

  36. rizal jabai Says:

    darkbatman ;
    BATMAN ngan lois lane..kang kne pulas telinga plak

    nk knl bole je,sis aku maried already lorr..haha

  37. rossoneri Says:

    awek manalah kau amek gambar dia nih..sian dia...

    heheee memang skarang trend macam tu ponn..hakhak

  38. shazika Says:

    wohaa..tajuk gempak bro

  39. ked :) Says:

    HOHO stylo cara baru~ :D

  40. rizal jabai Says:

    rossoneri :
    awek ni sis ijai..tak baek ckp kesian..kitorang hepi je wat sum nih..saje suka2..hee

    shazika :
    heee.saje nk menggempakkan..hrp isi pon gempak juge..huu

    ked :):
    hehe..care yg classic di alaf baru..hee

  41. uncle Says:

    siapakah beliau? ohhhh (uncle berfantasi jap hahahah)

  42. rizal jabai Says:

    uncle :
    uncle tu sis iajai laa.

    berfantasi ape ek?cepok kang..haha

  43. impish_yatie Says:

    jht gile kamu ni..huhuhu..terok tau!!!spe la model2 pilihan tu ek??=P

  44. farenova Says:

    comellah awek tu :), mantap lekat hp kat tepi tu hehhehe

  45. x-po Says:

    aisehman..aku nk tgk aksi panas terlampau yg lagi satu tu..hoho

  46. rizal jabai Says:

    impish_yatie :
    huu..ni sis ijai..she really support me...dia tak kesah..siap belakon konon2 tgh becakap kt fon,semua nye utk dpt pic yg tebaik utk this entry.huuuu

    farenova :
    kemantapan terserlah ea..hehe..my sis very sporting to do this extreme action..ahaha
    very thankful 2 her

    x-po :
    nk tgk aksi panas tuh,gi tgk org panasskan kuali..panass gak tuh..haha

  47. Aidi-Safuan Says:

    aneh. camne bole amek gambar daripada bawah tuh? hurm.. :p

  48. rizal jabai Says:

    Aidi-Safuan :
    bwh mane?hehe..ijai ade la photograper yg amek sume pic itu,siap panjat bumbug keta utk dptkn pic yg tebaek..hehe

  49. ~Bloggerina~ Says:

    xsuka betul org call bila tgh drive.huhu

  50. rizal jabai Says:

    ~Bloggerina~ :
    hehe,tak yah jwb fon lau tgh drive,itu yg tebaek..ehek

  51. CC Says:

    kalau yg lelaki plk nak selit kat mana??

  52. Nur Hawa Mohd Zin Says:

    betul tu....
    sebab lau tak silap saya
    kat barat...kadar kemalangan tinggi akibat pakai tpn @ headfree @ earphone
    adlh tinggi sebab org akan fokus pada percakapn drpd memandu

  53. rizal jabai Says:

    CC :
    utk lelaki pakai serban kot,baru leh selit2..hee,tak pon loudspeaker sajek..hee

    Nur Hawa Mohd Zin:
    betul tuh.better takyah jwab fon,tp ini hanye alternatif yg dicadangkan..heee

  54. atoyis Says:

    bagus tips ni akan dipraktikkan nnti hehhehehehhehe

  55. rizal jabai Says:

    atoyis :
    hee.thanks ye..amalkan la selagi ia tidak merisikokan..hee

  56. ~ ReD ~ Says:

    hehe. pernah jugak tgok makcik tgh drive buat perangai mcm ni masa jawab fon. ehehehe

  57. rizal jabai Says:

    ~ ReD ~ :
    hehe,macik Red mmg sgt bergaya..hehe

  58. RaMa2UnGU Says:

    hoho..hebat tu selit dlm tudung..tak pernah terpikir lak nk bt camtu..heeeeee....

    papepun bahaya la jwb tlipon ms drive..focus dh kene bahagi 2..

  59. POSH76 Says:

    beb sukalah teknik handsfree tu....kalu free hair camno yek hehe

  60. rizal jabai Says:

    RaMa2UnGU :
    mmg tak digalakkan jwb fon,tips ini boleh diamalkan lau dirasekan tidk merbahaya,,huu

    POSH76 :
    yg tu pakai scarf,lilit cam cekak ke...hehe

  61. ✿bieyra dhamira✿ Says:

    pasni nek mto..selit kat helmet ye..hehe

  62. rizal jabai Says:

    ✿bieyra dhamira✿ :
    hehe,cam da biase merempit je..hee

  63. mimi Says:

    salam...

    mimi baru siap banner...
    kalau sudi tuan umah nak pasang disini...di header...mimi amat berbesar hati dan terima kasih...

    http://img185.imageshack.us/img185/522/mimipunyer.png

    itu alamat banner mimi..thanks...kalau sudi..

  64. rizal jabai Says:

    mesti la sudi..blog sis mimi adelah blog feveret ijai..heee

  65. Hana Picca Says:

    hehehe..menarik idea tu

  66. rizal jabai Says:

    Hana Picca :
    hee,tenkiu..amalkan la kalau rase ia berguna..huu

  67. pijoe Says:

    abis la tudung tu kalau ari2 kene selit..haha

  68. rizal jabai Says:

    pijoe :
    haha..gn amalkan selalu..lau da tau nk begayut lame,stop keta,layan call dului,..tol x?hehe
    time emergency je leh praktikkan tips ini..huu

  69. noor afzan Says:

    pakailah handsfree beb..

  70. rizal jabai Says:

    noor afzan :
    kan dah dinyatakan di atas,kalau kemudahan handsfree tak ade semase berada dlm kereta,barulah tips ini bole diguna pakai..huuu

  71. Afzainizam Says:

    Salam ziarah salam muhibbah dari
    http://firestartingautomobil.blogspot.com/
    http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

    awe cun ni nape tak pakai handsfree...
    gadis ayu handphone selalu lekat di pipi....

    kreatif lah tu.... oklah kira selamaat laah gak

  72. rizal jabai Says:

    Afzainizam :
    sebab hansfree tak ade la,tercetusnya idea nih..hehe,lau ade hansfree,aksi2 terlampau ini tak dapat la dipamerkan..huu

  73. suka_haha Says:

    berani ek papar gambar ni.. kena saman kang hahaha....

  74. rizal jabai Says:

    suka_haha :
    jpj ke yg nk saman?huhu
    rasenye aksi ini tak menyalahi undang2..hehe

  75. tricksrex Says:

    haha sengal
    aku nk try la nnt

  76. * Jewelry Designer: Harjot * Says:

    A useful way to use the phone lol i like lol

  77. asphaq Says:

    tajuk entry sumpah berahi gila.
    hahaha

  78. rizal jabai Says:

    tricksrex :
    hah.try la lau rase sengal ini sgt bergaya..ahak

    * Jewelry Designer: Harjot * :
    u can try this at home..ahaha

    asphaq :
    ahaha..berahi ye??amacam isi??mencanak-canak ko bace ye..wakaka

  79. husnazainal Says:

    hehehehe...mmg kreatif...
    tp bahaya gak..sb kita hilang konsentrasi mase memandu...

  80. rizal jabai Says:

    husnazainal :
    hee..betol2..mmg tak galakkan langsung bercakap dgn telefon semasa drive nih

    tp ni langkah terakhir kalau handsfree takde.dr pegang,baik selit je kn..hehe

  81. nisa Says:

    waa patut la aku tersedak2 je kt umh,rupenye muka aku jd bahan cerita korang ye..jai kne bg ca komisen tinggi ni..hahaa..

  82. rizal jabai Says:

    nisa :

    haha ica ko femes kt cni...nnt leh jd model iklan plak..haha

    komisen nnt jai baya tolak duit raya..haha

  83. annaJEFF Says:

    hahaha gud idea..

  84. rizal jabai Says:

    annaJEFF :
    hee.lets praktis..

    thanks

  85. Anonymous Says:

    http://www.archive.org/details/BuyTylenolNoPrescription_630

  86. Anonymous Says:

    eelm yzvrg [URL=http://www.porntubescan.com]porntubescan[/URL] xdepnl z qw c cps

  87. arieon Says:

    lawak eh... tapi cian model tu... hihi

Related Posts with Thumbnails