korek-korek cari lapan

Thursday, April 22, 2010 12:36 PM Posted by rizal jabai
terima kasih kepada Hafizsidah empunya blog Art Fever kerana mengetagged diri ini .hehe

1. Go to your photo files, select the 8th photo folder.
2. Select the 8th photo in that folder.
3. Post that photo along with the story behind it.
4. Then challenge 8 blogging friend to do the same.


huu..berhempas pulas selongkar ,mengorek dan menggali album2 ku
dan folder yang bertuah adelah bertajuk
"ovenite@kL"





dalam folder yang ke-8 ini

didalam nye pic ke-8 yg bertuah adelah

jeng jeng jeng



"nak ukur tinggi aku same tak tinggi ngan bangunan kat KL nih"

alkisah pasal pic ini adelah diambil semasa cuti seemester

time tuh keje part time kat 7 Eleven
da la cuti semester,pastu tros keje,duit punye pasal..
nak santai2 merase nikmat cuti pon tak sempat

pastu ade 1 mlm tuh
ex-shcoolmate roger ajak lepak minom2
kitorang pon keluar
da abes minom,membe ajak jom lepak kL
ape lagi..kitorang malam tu jadi la remaja yang berpeleseran di malam hari

lepak2 kat dataran merdeka,
siap guling2 kat rumput ijau(yang ni aku kelentong jek..haha)
bercerita...banyak benda yang di update
biaselah sebab dah lame tak jumpa
masalah negara pon kitorang bincangkan..haha

da nak kol 4 pagi baru gerak ingat nak balik umah

memang besh malam tu..
siap usha lorong haji taib

saje mengusik..nasib baik kitorang tak kena serang

huhu

8 org yg bertuah adelah
1.taqo
2.nurul ain
3.amirah hussain
4.helmin
5.kyla
6.NichKhun
7.SwEetForEst
8.sesiape saje

31 Response to "korek-korek cari lapan"

  1. Afzainizam Says:

    Salam ziarah salam muhibbah dari
    http://firestartingautomobil.blogspot.com/
    http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

    ko pernah kerja 7 eleven ye... aku pernah kerja kat situ gak tapi masuk hari ketiga aku berenti... coz aku hentam tidor aje....

    kalau dalam fungsui cina nombor lapan kira ada ong lah... wohhhhh jangan merayap malam malam kat lorong Hj taib tu.... marabaya beb... ohhh mesti ade scandal ni kat sana...

  2. rizal jabai Says:

    Afzainizam :
    aah..keja 2 bulan je..saje nk duit lebih...ko tido ke?hahagaji bute tol patot la thn 2 ari je

    gi lorong haji taib tu saje nk jd cam wartawan mastika...haha..no skandal ok..HARAMM..haha

  3. cikwanik Says:

    yg ni ak tak paham sket..
    knp ea ramai yg klu lepak kat dataran mst nak usha2 lorong pak taip tu.. xpon coket.. pe masalah tah..

    dak2 sini pon cenggitu

  4. rizal jabai Says:

    cikwanik :
    mmg lau di fikirkan buang mase pegi lorong pak taib tu..

    ade yg pegi sbb suka2..

    ade yg pegi sbb nk tgk sendiri secara live masalah sosial zaman skg nih

    ade gak yg pergi sbb nk mencari hiburan dunia yg sia2..

  5. ParkAir Says:

    aku g 7e kalu ada awek jaga kaunter baru aku masuk heheh.

  6. rizal jabai Says:

    ParkAir :
    haha...siot je...nk beli brg ke nk jual minyak ParkAir nih...haha

  7. Cik Shiqa Says:

    best kan part time masa blaja.hehe :)

  8. rizal jabai Says:

    Cik Shiqa :
    aah besh tambah duit poket...
    tambah pengalaman idop..hee

  9. taqO Says:

    Done~
    So easy.. keh3.. :D

  10. NichKhun Says:

    ijai.. walaupom awak tak tag saya.. saya tetap nak anggap diri saya bertuah.. boley ye? hehehehe

  11. rizal jabai Says:

    taqO :
    wahhh..bagos2

  12. rizal jabai Says:

    NichKhun :

    awak mmg bertuah,,entry ini di edit untuk mengundang anda ditagged oleh ijai..heee

  13. NaNaJoe Says:

    wah rajinnye wat ni...huhuhu~~
    pic tu nice shot!!

  14. Bukan Sekedar Blogger Bertuah-TUKIRAN Says:

    semangat selalu sahabat...nice blog...nice post...salam ukhuwah...sebagai sarana silaturahim, saya sudah pasang link blog ini diblogroll "sahabat-sahabat ku dimalaysia " disidebar kanan blog saya dibawah follower..tukeran link untuk mempererat tali persahabatan...terima kasih..

  15. rizal jabai Says:

    NaNaJoe :
    da minat mmg rajin la wat sume nih nana..hehe..thanks ye

  16. Azrai Ahmad Zamri Says:

    salam ziarah..
    hahAaa..ak ingatkn k0 ngah pangGil darkbatman balik umah td br0..cam melambai2 plk tngan tu ;0

    hmM..apa la nasib bertuah ak nie..
    ingatkan tak kena kat cni, selamat la..rupenya baru td da kena tag yG sama..pecah la rahsia khazanah dlm f0lder ak tu

  17. rizal jabai Says:

    Azrai Ahmad Zamri :
    kena jujur roy..kalo ade gamba bogel kucing ko pon ko kne publish gak..haha

    aku lambai..adehh.x nmpak aku sama besar dgn bangunan ke?batman kecik...kang aku terpijak plak....haha

  18. Adeqq Says:

    hohoho. lorong hj taib ekk..
    berani eh. maybe sebab lelaki kot. pempuan kurang berani lalu situ. huhu

  19. SwEetForEst Says:

    cam best je layan tag nieyh..sweet wat ehh..

    ^___^

  20. rizal jabai Says:

    Adeqq :

    membe ijai yang perempuan pon ade wat program terjah lorong hji taib...dorang mmg berani...gilak2 punye org..huuu


    SwEetForEst :
    mmg besh...berdebar2 nk taw...folder ke-8 dan pic ke-8...
    SwEetForEst dialu2 kan wat..hehe

  21. SwEetForEst Says:

    ehehehe..da de name sweet..bestnye..
    tq ijai..


    ^______^

  22. rizal jabai Says:

    SwEetForEst :
    hehe...thanks ye sudi memeriahkan dgn join wat sekali..best kn...hehe

  23. darkbatman Says:

    hahaha..name aku takde..nasib2..

  24. rizal jabai Says:

    darkbatman :
    haha ko sifu...takot aku nak tag...haha...lg pon dlm folder pic darkbatman byk pic bogel kn...haha

  25. F U N F A B U L O S I T Y Says:

    banyak gile pic ijai..
    best tuuu ;D

  26. LaNuNsepet Says:

    dah lar nama lorong tu nama haji..hu3.. sedih kan jai.. pat3ut tukar jar nama lorong nyah ke..

    he3..

    byk folder pic ko.. gambar awek ada?

  27. rizal jabai Says:

    F U N F A B U L O S I T Y :
    dex,jai mmg addict bab gamba nih..hehe


    LaNuNsepet :
    huu..betol gak tuh..nnt org ingat pak haji taib tuh yg nyah..ish3
    mmg byk..ade folder lain x muat dlm tu je..heee

  28. ♥CiK YaNNa♥ Says:

    haih, aku kna tagged gak, tp folder ke8 ad 6gmbr jer..

  29. rizal jabai Says:

    ♥CiK YaNNa♥ :
    ha..lau camtu cpat2 move pic lain masok folder ke 8 tuh..hehe
    tambah bagi byk ckit..hee

  30. Afzainizam Says:

    Salam ziarah salam muhibbah dari
    http://firestartingautomobil.blogspot.com/
    http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

    dek beli dunhill 20 sekotak..... tu ayat orang gi 7eleven malamk-malam buta beli rokok... ceh...



    beb aku tengok ko setinggi KLCC macam hantu galah plak.....

  31. rizal jabai Says:

    Afzainizam :
    haha hantu galah ko kate...ish3

    nk dunhil 20 kotak bang?isap la smpai hangos berasap ye..hehe

Related Posts with Thumbnails