mandi wajib

Monday, May 17, 2010 12:15 PM Posted by rizal jabai
semua orang wajib mandi
kalau tak,
anda adalah pemegang syer penyumbang bau yang busuk di muka bumi ini.

ahaha


betul,percayalah
mandi aadalah perkara wajib
mandi wajib pulak lain cerita ye..huuu
kita perlu mandi sekurang-kurangnya 2 kali sehari
kepada sesiapa yang mengalami masalah bau badan
digalakkan mandi sekerap mungkin

mandi biar sempurna

bukan mandi kambing ye..celup 2 jari dalam air,
selesai

haha

mesti ramai yang buat kan..haha





antara perkara wajib dilakukan semasa mandi adalah

jangan setakat siram air dibahagian badan je

gosok dan sentallah dicelah anggota badan dengan teliti utk membersihkan daki kotoran



gunakanlah sabun untuk mandian yang lebih wangi dan menyegarkan

kenapa ijai cerita pasal mandi ye.

haritu ijai pergi mandi manda bersama member

memang best..
bile mandi tu rase macam dah lame je tak mandi.. huahuahua

51 Response to "mandi wajib"

  1. mR.sYaH Says:

    mandi jgn xmandi..
    hahah,,

  2. miMiE aZiMaSK ^V^ Says:

    heheheeh awat tak buat terjunan tiruk...

  3. NaNaJoe Says:

    wah!! ni gambar terbaik ni....hehehe~~

  4. rizal jabai Says:

    mR.sYaH :
    mmandi kolam boleh..mandi ujan pon boleh..hehe

    miMiE aZiMaSK ^V^ :
    terjun lompat katak je yg mampu..huahua

    NaNaJoe :
    credit to kwn ijai yg snap pic nih,pastu lenjun kebasahan sebab mengambil gmbar ini..hehe

  5. RaMa2UnGU Says:

    hoho...g mandi manda tak ajak org...

  6. RaMa2UnGU Says:

    hoho...g mandi manda tak ajak org...

  7. rizal jabai Says:

    RaMa2UnGU :
    haha..nak ajak.tp rama2 kn takot air..hehe

  8. little cart00n Says:

    gambar2 nk terjun tu macam da lama xjumpe air utk mandi..hahhaha

  9. rizal jabai Says:

    little cart00n :
    haha
    agak lame jugak la tak mandi..hehe

  10. Syahrul Iman Says:

    ko swimmng katner tu ijai..cam best je..haha..

    * apesal x mandi pakai spender je..mesti lagi best..hahaha

  11. hans Says:

    yups
    mandi bersih2

  12. rizal jabai Says:

    Syahrul Iman :

    aku swiming kt cyberjaya
    tempat tu best,sume ade.
    gym,court badminton,tenis,squash,futsal,gokart

    mcm2 ade,
    nak pakai spender,tp superman pinjam spender merah aku la..wakaka

  13. rizal jabai Says:

    hans :
    haha..mandi wangi2 juge

  14. Nur Hidayah Yahya Says:

    bagus la ijai.jaga mulut pot pet pot pet xkasi busuk.jaga badan mandi selalu xkasi busuk.amalkan selalu.make sure ketiak wangi.hahah.

  15. rizal jabai Says:

    Nur Hidayah Yahya :
    gabungan yg baik utk menjaga ketiak supaya wangi selalu..haha

  16. Nuraisyyah Says:

    hahahhaha..ye ijai..aisya mndi ari3..;p muahahah..:D

    p/s --> lawa+cun gmba2 tue sume..hahak

  17. REMEDY Says:

    peh...bab mandi kambing time student dulu memang rajinlah...air perigi sejuk sesangat

  18. rizal jabai Says:

    Nuraisyyah :
    hehe..bagos2..kita same2 wangi la ni kn..haha
    thanks ye pic tu cun creddit kpd kwn ijai yg kebasahan yg snap pic itu..heee

  19. rizal jabai Says:

    REMEDY :
    haha

    kambing pon pegi clas..aku memahami..pnh juge terjadi kpd diriku..huhuauahua

  20. BELALANG Says:

    "macam lama je x mandi"????? hahhaa
    ptutlah selalu bau busk ;P

  21. rizal jabai Says:

    BELALANG :
    mandi biase da ari2..mandi "wajib" je da lame tak mandi..ahahahaa

  22. aduka Says:

    benci mandi dlm swimming pool..
    sebabnye..
    aku x pndai brenang..
    huhu..
    T_T

  23. rizal jabai Says:

    aduka :
    wahh..jom kita mnd kat swiming pooll budak2 tuh..tak pandai berenang pon tak pe..hehe

  24. Afzainizam Says:

    Keluk kemudi tidak dilupa,
    Baru seimbang pelayaran kita;
    Para Guru amat berjasa,
    Bakti Guru disanjung mulia.
    ~~~@@@~~~
    Selamat Menyambut Hari Guru
    ”Guru itu bukan lagi lilin yang menyuluh sedang diri sendiri dibiar terbunuh”
    http://firestartingautomobil.blogspot.com/
    http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

    wehhhh terjun-terjun mandi beb.... aku rasa lah tak dalam kut paras leher aje.... warrgghhh ade pelampung tak

  25. Azrai Ahmad Zamri Says:

    salam ziarah..
    h0hoo..ak selalu mandi skali sehari jew..jimat air..tapi kalu ley mandi sambil mel0mpat2 cam aksi k0 tu, sejam sekali pun ak ley mandi!
    hahAa..

  26. rizal jabai Says:

    Afzainizam :
    haha pelampug tak ade..tayar lori ade la..hehe

  27. rizal jabai Says:

    Azrai Ahmad Zamri :
    haha,sekali je sehari ko mandi bro??mmg jimat.aku takot ko jimat2 tu,air mandi tu jugak ko wat air kopi bg aku mnom..wakakaka

    mandi lompat2 camtu sejam sekali,komfem tercabot lutut kaki..haha

  28. A f i q Says:

    pehhhh, mcm syiokkk jew mandi kolam!
    hahaha.
    tingin gler nk p mandi sungai kat kmpg! adoi...
    wahahaha

  29. rizal jabai Says:

    A f i q :
    haha..gi mandi kolah kat lam bilik mnd tu,lau muat la,ko kn kurus kering afiq,papan lapis ko,kertas ko..sume la ko..ahaha

  30. BalqisShafiqa Says:

    kalau dah dapat swimming pool ni, bukan mandi saja, berendam sekali.

  31. rizal jabai Says:

    BalqisShafiqa :
    hehe..kita sama2 jd badak berendam ok..haha

  32. NiZaM Limited Says:

    mandi tu wajib..kalo dah dlm kategori wajib mandi..ahaks..

  33. rizal jabai Says:

    NiZaM Limited :
    mmg wajib bro..lau tak,nnt tak sah solat..heeee

  34. Mommy Pinky Says:

    mandi ngan member mmg lah seronok! XD

  35. rizal jabai Says:

    Mommy Pinky :
    mandi kt kolam mmg best ngan membe..tp lau dlm bilik air pon ngan membe,nk kne hampok gak nye..wakakakakak

  36. tehr Says:

    aku suka mandi p remlee
    ...sejuuuuuk!

  37. rizal jabai Says:

    tehr :
    mandi la air panas..hehe

  38. Hafiz Ajmain Says:

    Mandi cuci-cuci bro,hehe..

    Anyway,got award for you bro, chills :)

    http://hafizoren87.blogspot.com/2010/05/award.html

  39. Chaon Cornerz Says:

    wah.. mandi swimming pool tue.. tak ajak..!! hahha.. kalo tak boleh bagi limau buat pelampong.. hahha..

  40. rizal jabai Says:

    Hafiz Ajmain :
    haha..cuci2 cam cuci2 keta lak..thanks 4 award.ngee

  41. rizal jabai Says:

    Chaon Cornerz :
    haha..kompem tenggelam jugak chaon..limau sebijik je..huahuahua

  42. Encik Sparkle Says:

    Fuh best mandi tue..tambah - tambah bila musim panas, mandi swimming poll..syok tak terkata huhuhu

  43. Aidi-Safuan Says:

    mandi kolam ada sental badan tak? :P

  44. darkbatman Says:

    perlu mandi bru maskulin.. nanti ketiak hangit..ahaha

  45. BELALANG Says:

    hahhaha... bllg x reti la nk mandi wajib cmne... kecik lg la.. ajarkan leh? ;P

  46. F U N F A B U L O S I T Y Says:

    mandi kolam atau mandi kat bilik air best??

  47. luvly mya Says:

    isk,,ade mandi celup 2 jari je..
    ekeke ;p

  48. Nguyen Tien Manh Says:

    thanks 4 visit
    Free Articles

  49. Nazra~ Says:

    ingtkn betoi2 buat tutorial :P

  50. Hasrol Nizam Says:

    haha..best ni mandi kat swimming pool..

  51. kaChaNG_dEwa Says:

    miahahaa..pasal mandi pon boleh wat cerita bro.g0od..!!i like..!!hahaa..nanti aku nak cerita pasal cebok pas memerot plak.booking awal tajok nih.lalalaa~


    *kesengalan melanda

Related Posts with Thumbnails