How to Release tension...terjun bangunan??

Saturday, May 8, 2010 1:22 PM Posted by rizal jabai



Salam 1 malaysia
kepada semua pembaca yang cun2,comel2 dan kacak2 belaka
haa,kembang la tuh..
ijai da lame kembang,
siap kena tukar spender..
dah terkoyak sebab asyik kembang je..haha
Tension..semua orang pernah tension.kenapa semua tension?
jangan tension2 meh bace cerita merapu yang ijai karang nih..

ade input yang boleh bawak balik,
sila lah tapau masuk lori..hehe
banyak aktiviti yang boleh dilakukan untuk menghilangkan tension

pertama

terjun bangunan
lepas terjun , semua masalah selesai..
dah sah-sah mati terjun bangunan tu kan,
so hilanglah masalah

silalah cuba aksi ini dirumah anda..

kalau anda ikut nsihat tadi,
dah sah tension anda tahap gaban dah nih,
kritikal yang amat
apa kate tiru gaya macam saya
eceh,tu lagu tuh..hehe
bersukan,luangkan masa utk beriadah

berjoging ditepi tasik ke,
jangan terjun tasik pulak
main bola sepak ke,
jangan sepak-sepak orang untuk lepaskan geram pulak..huu

semalam ijai main boling




pin boling itu ijai jadikan sasaran

segala masalah di attack
perlahan-lahan kuasa ditangan melontarkan "ABUGIT"
dan STRIKE!!!
hee
macam-macam cara korang boleh buat untuk tenangkan jiwa




ijai jugak pergi karaoke
saja nak menyumbangkan suara dan testing power
cari lagu yang high peech


melalak sampai terkeluar anak tekak tuh

tetiba lupa segala masalah sekejap
berhibur tiada salah nya kerana hiburan itu indah
hanya apabila salah memilihnya membuatkan ia jadi bersalah

pandai-pandailah membuat pilihan bijak




ini hanyalah sebahagian alternatif untuk kita mengubat tension kita
JANGAN AMBIL DADAH pulak ye

sebenarnya kita boleh pulihkan tension kita dengan menyuburkan hati rohani kita

bersembahyanglah, sebelum anda disembahyangkan
ingatlah Allah tuhan pencipta kita
apabila kita ada masalah,
kita mohonlah keredhaan dan perlindungan daripadaNya

apabila kita melupakan Allah,
bayangkanlah bagaimana Allah akan melupakan kita

p/s:ni ijai mintak encik google
langkah-langkah mengatasi stress oleh pakar [klik]

54 Response to "How to Release tension...terjun bangunan??"

  1. cikgadis Says:

    wowo! igtkan betul2 suggest terjun bgnan tadi! haha

  2. rizal jabai Says:

    cikgadis :
    haha..da try ke?fuhh seb baek tak lagi ..lau tak ijai nak ikot terjun gak..hehe

  3. cikgadis Says:

    hahah kalo da terjun,
    xda la dpt bc blog ni
    sah2 masuk kubur?
    GLUPP! haha

  4. reen_sofee Says:

    hahaha.
    ko tension nape weh?
    kalo aku tension g tido jek.
    hehehe

  5. rizal jabai Says:

    cikgadis :
    hehe..kt kubor leh on9 dr bwh tanah..line clear..huuu

    ish3..ganaz nye imaginasi..hehe

  6. NARDtheNERD Says:

    karaoke itu best oh. =))

  7. rizal jabai Says:

    NARDtheNERD :
    itu ubat yg mujarab utk ijai setakat nih..hehe

  8. rizal jabai Says:

    reen_sofee :
    tension tu dtg saje nk usik jiwa aku yg tenang nih..haha

  9. kaChaNG_dEwa Says:

    karaoke?cittt...aktiviti ni la yang wat aku lagi tension.hahaa..mau tak tension kalu silap tekan no lagu.klua lagu cina apa kes?lalala~

    2 kali dah kejadian camni.huhuu..

  10. rizal jabai Says:

    kaChaNG_dEwa :
    waaa,try la tibai lagu cina tu,mne tau betuah dpt amoi cun lps nyanyi..ahak

  11. Nur Hawa Mohd Zin Says:

    ala...nape tak terjun bangunan jerk...heheheh...tp karoke adalah cara awe jugak..i like karok!!! so enjoy!!! dont tension2 yeah...beli je beg boxing yg orang wat tumbuk2 tu..ok gak

  12. rizal jabai Says:

    Nur Hawa Mohd Zin :
    haha..beg boxing tu mcm besh je,bantal peluk kt umah la jd mangsa pasnih..hehe

    awe suke karok ye,jom kita duet nnt kompem ujan tak stop2 nye..ehek

  13. Nur Hawa Mohd Zin Says:

    hahah..ok jgn sampai terkeluar kapas dan isi2 bantak tu udah lah..

  14. rizal jabai Says:

    Nur Hawa Mohd Zin :
    tekeluar pon takpe,kt umah ade pokok kekabu..nnt leh wat bantal peluk baru..hee
    kt cni tgh ujan lebat nih..awe tgh karok ke?hehe

  15. Nur Hawa Mohd Zin Says:

    huhu....mana tau ni..siap guling2 agi ni..karok lagu hindustan...hehehe..bestnye hujan, kat cni panas..saya nyanyi patut cni lah hujan, ni kat sane plak

  16. asphaq Says:

    tapi sumpah akan rasa heaven gila kalau terjun banggunan. hahaha. senang. K.O teros. ilang segala-galanya. haha

  17. rizal jabai Says:

    asphaq :
    haha..da pernah try tejon..lantai retak..abis duit je nk repair lantai tu..huahuahua...main bungee jumping best owh

  18. rizal jabai Says:

    Nur Hawa Mohd Zin :
    nanti ijai tiupkan awan ujan sampai sane okeh..hehe

  19. Nur Hawa Mohd Zin Says:

    hah ok gak tu...sharing is caring..heheh

  20. jaya jr Says:

    boling:aku x berapa pandai sangat..
    karok:aku kurang minat..
    ape laa boleh buat klo klua..huh

  21. rizal jabai Says:

    jaya jr :
    boling aku tak terer,tp juara LONGKANG.karok boleh menang AIM, penyanyi sumbang terbaik

    ape pon aktiviti bro,janji ko puas dan enjoy tak kesah la ape pon..hee

    mkn mcD sampai lebam pon best gak..hehe

  22. Chaon Cornerz Says:

    abugit.. hahha.. terjun bangunan sakit tue..

  23. rizal jabai Says:

    Chaon Cornerz :
    kame kame ha...haha
    sakit ke?chaon tejon bangunan cam nangka busuk,mcm limau penyek..ehehe

  24. Mis Erika Says:

    berfotografi sdh ckup utk releasekan tension..hihihi :)

  25. rizal jabai Says:

    Mis Erika ;
    oh itu kegemaranku..obses gila ngan fotografi,impian nk DSLR lom tercapai...skg nih kmera hanfonlah ku kerja kan..hehe

  26. Eizny Ejan Says:

    oh ske bowling upernya..cian pin2 2 kena abugit..hehe

  27. LaNuNsepet Says:

    he3..
    ko suh bunuh diri.. jom kita terjun sama.. he3.. ada bran?

    tp terjun ada bomba sambut heheh..

    kalu terjun mati takpa, kalu hidup, nyusahkan org ja nak jaga.

    boling.. aku tak minat.. aku men game jer.

  28. rizal jabai Says:

    Eizny Ejan :
    haha pin tu fire balik tau,tak pe kot abugit tu slow je..aahaha

    LaNuNsepet :
    haha.bomba sambut..bole2..ko tejun aku tlg tolak kan..ahak
    men game pon okeh...aku pon suke

  29. nisa Says:

    bagus bagus 10 markah...!!

  30. rizal jabai Says:

    nisa :
    10 je?tetinggal lagi satu kosong tu..hehe

    100 makah la ea..ahak

  31. NaNaJoe Says:

    kalo trus mati terjun bangunan xpe gak...kalo idup cacat lg payah!! :P

  32. rizal jabai Says:

    NaNaJoe :
    kalo tejun idop lg...kat ospital nnt kita cabot saluran oksigen dia.ahahak

  33. Syahrul Iman Says:

    aku selalu karok sambil berjoget.. .baru feel disamping dapat release tension kesemuanya..haha

  34. pRouD2byAyA♥♥♥ Says:

    karoksss sampai anak tekak terkeluar...baru feel~muehehehe~
    idea terjun bangunan tak sesuai la untuk orang2 yang gayat macam yaya..nampak tempat tinggi je mesti rasa nak lari jauh2...hehehe

  35. rizal jabai Says:

    Syahrul Iman :
    hehe joget zapin ke..sambil release tension,ko martabatkan seni budaya kita man..haha
    syabas.moge feel ko makin mantap pasnih

    pRouD2byAyA♥♥♥ :
    huuu...btol2..br feel samapi tecabot gigi pon tak pe
    gayat ke...lari marathon pon bole release tension tau,takyah lari jaoh2,lari dekat2 je k..ehe

  36. rossoneri Says:

    yeahhhhh karok karok, bley menjerit!!hahah sbenarnya g karok tu pun,nak menjerit sebenarnya,ye lah kat tgh2 bandar ni nak menjerit kat mana,melainkan pegi sunway lagoon..adeiii 1 hal lak kan..lainlah kat kat tmpt yang ada laut ke,cari tempat tersorok pastu jerit hahah..

  37. rizal jabai Says:

    rossoneri :
    btol2..lau dpt jerit atas gunung tu mst lg puas..
    kt tgh2 bndar lau jerit2 nnt kna saman..huuu

  38. Azrai Ahmad Zamri Says:

    salam ziarah..
    huhu..macam2 cara nak release tensi0n ni kan..tapi bagi ak kalu nak pi main b0wling ke, kara0ke ke payah sikit laa..silap2 ri bulan ley menambahkan ketensi0nan ak plk..paham2 je la, takd0k pitih! kui3.. ;0

    s0 selalunya cara ak yG paling mudah..jimat k0s..masa & tenaga..
    TIDUR..hahAaa

  39. rizal jabai Says:

    Azrai Ahmad Zamri :
    hahaha..tidor adelah terapi terbaik ..duit tak habis...mental pon tenang
    aku lau pitih takde,aku men boling tin susu..karaoke kt bilik air mase mandi..ahaha

  40. maCy Says:

    terjun bangunan?? nak cuba nak cuba!

    salahkan ijai! bg ilmu buruk.. hehe

  41. rizal jabai Says:

    maCy :
    hehe..takpe kita terjon same2 okeh...bwak payung terjun sekali...mmg best, komfem tension ilang pastu..ahak

  42. t a u f i k Says:

    hahaha... saya agak outdated untuk komen di sini yah.. hahha :p
    jom kbox release tension. haha

  43. syahira ariff Says:

    stress?
    hiburkan hati anda dengan coklat
    ekekekeke

    kalau aku stress,aku terjun atas tilam
    sayang nyawa woo
    =]

  44. rizal jabai Says:

    syahira ariff ;
    bestnye..lau camnih nk tensen hari2,sbb dpt mkn coklat hari
    tejon ats tilam..yeahhh tido adelah ubat yg mujarab..heee

  45. rizal jabai Says:

    t a u f i k :
    hee..jom2..duet kasi gegar itu kbox.huahua

  46. maCy Says:

    ijai terjun dlu..payung maCy pegang..lalala~

  47. NiZaM Limited Says:

    aku sokong..terjun bangunan tu pon ok gak. tp ko buat la dulu..nanti beramai2 folow. ahaks.. :D

  48. rizal jabai Says:

    maCy :
    wahah.nape kita tak bole pegang same2??huwaaaa

    NiZaM Limited :
    haha..jom pakat ramai2..hehe

  49. Aidi-Safuan Says:

    dah pernah terjun bangunan. tapi hidup lagi. so how?

  50. rizal jabai Says:

    Aidi-Safuan >
    uish... larikkkkk antuuuu

  51. darkbatman Says:

    bijak ko mau terjun bangunan..ahahaha

  52. miss hav0c Says:

    pewit strike..aku masuk longkang je kejenye hahaha..jgn tension2 ye

  53. ainiey Says:

    terjun sme2 wehh . .haha . .
    kalo g karaoke th boleh terima . .sy buat bnda tu gak . .dr pagi . mghrib bru blik . haha

  54. annaJEFF Says:

    tention..ape lagikk jamming time..
    goreng and hayun stick drum sepuash2nyerrr...nikmattt hahaa

Related Posts with Thumbnails