pasrah..aduh sakit

Friday, July 16, 2010 8:10 PM Posted by rizal jabai
susah senang diriku
tak bertempat mengadu.
♫♫♫

♫♫♫.. seperti burung kepatahan sayap

di hati kecil ku menaruh harapan ♫♫♫


"sila tepuk tangan"
feeling nih nyanyi lagu zaiton sameon..haha

ape lagi la ijai kali nih..

ijai takde tempat mengadu..kat blog ijai + cakap = dengar
ini lah tempat tercalit duka lara yang terpendam oleh ijai akan diluahkan disini

tenkiu kerana sudi membaca dan mendengar luahan hati kaki ijai :)

ok yang pertama..ade 1 kisah yang buat ijai rase sebak dan termenung sekejap

setiap pekerjaan tak ada yang mudah.ada cabaran dan halangan yg perlu ditempuh

dalam dunia ni memang ada orang yang baik dan ada orang yang kejam

orang baik yang ijai jumpa

"adik,kenapa kerja macam nih..
I tengok You banyak kasihan,
orang kat sini tak nak layan You..
ye lah sekarang banyak orang orang menipu..
memang susah owh You mau banci orang-orang kat sini"


lepas You banci I,
you nak pergi mana?
mari I temankan You..
ada banyak anjing kat kawasan ini..

Terima kasih Auntie..nasib baik dia tolong halaukan anjing yag tengah berkeliaran kat kawasan perumahan tuh

Sampai kat rumah lagi satu

Nampak seperti seorang yang berkarier dan sangat busy..
baru je turun dari kereta mahal
masih muda dan kelihatan baru pulang dari kerja

ok,sebenarnya ini kali ke 3 ijai pergi kerumah nih,
kali pertama..dia ada hal
dan minta ijai datang lain kali

tapi apabila masa yang ijai nak jumpa,
dia tak ada,keluar rasanya

kali ke 3..

agaknya dah boring tengok ijai asyik datang..so dengan muka yang nak dan tak nak melayan

teros bertanya kat ijai

"Apa yang you buat nih??
kenapa I tak tahu apa-apa?

BANCI??

Apa itu Banci?

aiyooo

ijai explain apa itu banci kepada dia
yelah ijai paham orang yang sangat busy dengan kerja
sampai perkembangan semasa pun dia tak tau..
mungkin dia kerja kat palanet Marikh kot..huuuu

selepas dengar penerangan

dengan muka bongkak dia berkata

"Ini semua buang masa saja..you pergi baliklah!

nanti jangan kacau I lagi!



*kad kuasa ni bukanlah berkuasa macam kuasa Power Rangers..huuu

27 Response to "pasrah..aduh sakit"

  1. fiD Says:

    erkkkk.. sila sabar...

  2. rizal jabai Says:

    yupp..tgh pasrah bersabar..huu

  3. sHaiRA haIFA Says:

    cobaan..

  4. echah mashuri Says:

    lyn bluesss...hiihi

  5. rizal jabai Says:

    sHaiRA haIFA :
    huu..cobaan..mcm cite pendekar bujang lapok lak..hee

  6. rizal jabai Says:

    echah mashur:
    lyn bluesss...orite..muzik plss..hihihi

  7. Ery Farieha Says:

    perghhh
    lagak gile
    hadoii
    macam2 org kan dlm dunia ni?
    naseb bek ade jugak aunty yg baik tu :)

  8. rizal jabai Says:

    mmg kne ade org jahat kt dunia nih..lau x power rangers x leh wat kje nnt..huuu

  9. iera Says:

    ala...ciannye. Byk2 b'sabar ye. Byk pahala bg org yg b'sabar nie

  10. Keyyah Says:

    alahai siannya...
    tp best jugak ada cabaran...byk lah ckit keje power rangers 2..lalala

  11. rizal jabai Says:

    iera :
    sabar itu separuh drpd iman..baru nk pupuk sabar tu...heeee

  12. rizal jabai Says:

    Keyyah :Haha..POWER RANGER boleh wat overtime nnt..cabaran yg sgt berguna.. :)

  13. NaNaJoe Says:

    sian kat jai..
    mcm2 dugaan ye wat keja membanci ni?
    pape pon, ijai mmg kuat mcm ower rangers!! yeayyyy~ :P

  14. rizal jabai Says:

    NaNaJoe :hehe..power rangers akn sedia berkhidmat selagi diperlukan

  15. wanie Says:

    ijaiii ohh ijaii..sabaq naaa..hehe..ishh. ape la pnduduk2 situ..meh la ijai dtg uma wani..wani bg krjasama baikkk punye :P xde pmbanci pn dtg uma wani lg :(

  16. rizal jabai Says:

    wanie :
    huuu..mmg dugaan bekerja nih..sabar je lah yg termampu..huu
    nk gi,tp nnt bos marah kate curik tulang lak..ahaha

  17. Syahrul Iman Says:

    sabar je la ijai..wey ijai, dtg la banci kat rmh aku..lps tu kita pegi lepak terus..sambil menyelam minum air la katakan..haha..

  18. rizal jabai Says:

    Syahrul Iman :
    haha tu rasuah..ahahahha
    aku tak banci area ss 14 la..aku banci area puchong jaya..tp lau ko banje aku sggop tinggalkan serta merta pucong lari gi ss 14..ngeee~

  19. Yua Zawa Says:

    eeei bongkak giler kan mamat tuh. x patot lgsung dia ckp mcm tuh. btoi la ijai ckp yg dia tu dr planet marikh. heee

  20. rizal jabai Says:

    Yua Zawa :
    huu..tau x pe..rasenye kt planet marikh alien kne banci x?hehe

  21. nur aisya humaira Says:

    sye pernah rasainye....tk thu nk describe camne ble da mnt giler,tpi tk terluah kn???
    3 thn admire die,sampai die grad...
    skang sye hanye pasrah...mals nk minat kt org da....huhu

  22. rizal jabai Says:

    nur aisya humaira:
    huu..rasenya humaira tersalah tempat nk komen nih..
    ok la tu..pengalaman jd sandaran..kdg2 lita exited..tp kalau dh lame sgt..kita pun pasrah je kan :)

  23. miMiE aZiMaSK ^V^ Says:

    jom tolong mimie ngan 8888... huhuhuh

    // klik sinie jom ke blog mimie azimask :D ... //

  24. nur aisya humaira Says:

    ijai-->tersilap parking kot....hehhe

  25. Abu Luqman Says:

    salam ziarah pagi Isnin//sm tak klear

  26. TTT Says:

    mimpi TTT ke tu ekekekekke
    prasan jap :)

  27. TTT Says:

    eh eh salap tempat komen malu malu hehe ni entri bwh ek ijai :D
    TTT nak komen atas lariiiiiiiiiiiii

Related Posts with Thumbnails