aku bukan orang yang buang bayi

Wednesday, August 18, 2010 9:45 PM Posted by rizal jabai
Assalamualaikum dan salam sejahtera
ya ijai mengaku bukan ijai yang buang bayi
ijai sangat sayangkan baby
ijai akan kendong dan bawa kemana-mana sahaja
adehh feeling ke laut pulak



okeh entry kali ini tak ada kaitan dengan isu pembuangan bayi yang tengah hangat nih

ok,ijai nak cerita
haritu ijai temankan my sister shopping raya
dengan comelnya uncle ijai mengendong anak buah tersayang
Mohd Danish namanya

praktis jadi papa...hehe
tiba-tiba rasa nak mengendong,bukan mengandong ye...huhu
  
      simple,gantung sahaja
 


sambil itu ijai nak syorkan kepada seiapa yang nak shopping raya nanti
mungkin keadaan akan menjadi sesak
kalau bawak anak kecil,susah nak berasak-asak
kalau nak senang nak redah,tirulah gaya macam ijai nih
tak perlu risau anak hilang dalam kesesakan nanti






masa jalan-jalan kat shopping Mall tu
ramai yang pelik dan bertanya
anak ke?
kenapa muda sangat bapaknya?
macam-macam

kan comel baby nih di belai,didukung,dikendong

daripada kita tengok bayi dilempar dilongkang,di dalam tong sampah
lubang najis dan sebagainya
orang tak ada perasaan sahaja
yang tak tahu menilai kecomelan anak kecil anugerah Ilahi nih




selamat ber shopping raya

dan menunaikan ibadah puasa dengan sempurnanya
sekian

45 Response to "aku bukan orang yang buang bayi"

  1. Terry The Terrible Says:

    awwww.. so sweeeeetttt!
    papa yang cute + anak yang comel!!
    boleh la tu!

    boleh la jadi papa mithali macam ni.. hiks.~
    over dose jap.

    iyeke practice mengendong? macam mengandong je *sebab letak baby kat depan*


    *tetibe.

    anyway.. tak paham sebab apa manusia zaman sekarang.. sanggup buat macam tu kat insan2 yang tak berdosa camtu kan... :(
    *sigh*

  2. Ery Farieha Says:

    kecik2 cmtu boleh la nak kendong
    da besa 3/4 thn nak kendong x larat la beb
    huhuhuh

  3. taqo Says:

    salam jai.
    hehe..practis? ahaks~
    papa! :D

  4. rizal jabai Says:

    Terry The Terrible :huu..Iam papa yg sweet..thanks..huahua..tau x pe rase mcm mengandung pon ade gak...hihi
    berat gak..apelah ibu kita rasa mengandongkan kita selama 9 bulan 10 hari tu ye..ape pulak si ibu rasa yg sanggup bunuh walauon dah mengendong lama dlm perut..huuuu

  5. rizal jabai Says:

    Ery Farieha :ery budak yg besar ada cara lain..ijai penah tgk ade yg kena ikat.tp rase mcm kejam lak..macam anjing..huuuu
    sumenya sebab sayang tak nak ank hilang

  6. rizal jabai Says:

    taqo :aah iwa praktis..ooh mama..wawawawa

  7. Terry The Terrible Says:

    tu la.. kotor punya manusia..
    dah la lakukan zina, lepas tu, tak reti-reti nak kahwin.. lepas tu siap buang anak.. lepas tu buat lagi..
    ERRHHH! SENTAPPP okkkk! x'(

  8. Terry The Terrible Says:

    besides..sesaper taknak anak diorang.. bagi terry..terry sanggup bela.. :3

  9. tiKa_AkiTa Says:

    so sweet... huhuhu...

  10. rizal jabai Says:

    terry:terry nk bela ,,betul ke?byk ank kucing kt umh nih xde sapa nk bela..hehe

  11. cik panadol Says:

    alalala....comelnye danish...uncle ijai die pon dah ada ciri2 jd bapat mithali...bagus2...

    para wanita sekalian, 'abang ijai' adalah calon suami terbaik untuk anda!!!

  12. rizal jabai Says:

    tiKa_AkiTa :papa yg sweet..haha..thanks..hrp x kne kencing manis..huuu

  13. rizal jabai Says:

    cik panadol :hehe..insyallah..uncle ijai nih jeles ngan danish sbb dia lg comel dr uncle dia..hahahha

  14. Nur Hawa Mohd Zin Says:

    ececeh..ada tokoh ni...heheheh

  15. rizal jabai Says:

    Nur Hawa Mohd Zin :tokoh merdeka ke?hehehe

  16. adrinaqamarina Says:

    erk. tak tau nak cakap pe. tapi suwit jugak ijai ne eh. pembetulan, uncle ijai.

    btw, bpe umo danish?

  17. Nur Hawa Mohd Zin Says:

    bukan, tokoh bapa...huhuhu....tapi anak sape ni? huhu

  18. rizal jabai Says:

    adrinaqamarina :hehe..ijai mmg suka budak2..huu
    danish ni umo baru 6 bulan :)
    uncle dia baru umo 2 tahun...hahha

  19. rizal jabai Says:

    Nur Hawa Mohd Zin :haha..tokoh bapa?lom lg..hihi
    tokoh pakcik ok kot..hihi
    Danish ni ank kakak ijai

  20. echah mashuri Says:

    waa...papa muda lg tuuu..
    heeheh...terselah sifat pnyayang..kui2

  21. rizal jabai Says:

    echah mashuri :aah papa muda..umur baru 2 tahun..hihi

  22. EDDYLEBS Says:

    pandai baby tu tengok kamera ye...besa nanti gerenti suka snap2 mcm pak cik dia....

  23. rizal jabai Says:

    EDDYLEBS :
    hahaa..baby nih nnt lg gila glamer nk begambar kot..hahha

  24. Encik Tikus Says:

    alolololo~ cutenya dia. bhahahhaa ;P

  25. rizal jabai Says:

    Encik Tikus :
    hahahaah..yg cute pacik dia kan....hahahaa

  26. ♥yaya♥ Says:

    waaa...ade bakat jd bapa mithali nih :)

  27. rizal jabai Says:

    ♥yaya♥ :hehe,kne ada bakat ke br leh jd bapa?huu..nnt hrp2 leh jd yg semithalinya :p

  28. nisa Says:

    cewah....ijai ni memang pakcik mithali...klw kuar gn ijai ni memang jai la mangsa kne dukong ank buah die..hee;p

  29. rizal jabai Says:

    nisa :hahaha..yelah dah sume macik baby ni bz shoping..ijai la sukarela yg dukung baby comel nih...hehe

  30. Kech Hidayah Says:

    hehehe...comelnya ijai bawak baby camtu..bapak muda neh.haha.tak meragam lak danish ngadap muka ijai lelama cmtu?

  31. Aidi-Safuan Says:

    pergh... dalam diam2, dah ada anak dah ko ijai. semoga dimurahkan rezeki lagi yer.. :)

  32. ♥yaya♥ Says:

    hehehe..x jugak..xperlubakat pn nak jd bapa nih..haha..
    saje nak bg sdp ayat jer...pe2 pn semua hati kna cekal la nak jd bapa yg mithali :)
    kan3 :p

  33. rizal jabai Says:

    Kech Hidayah ;;hehe..baby tu tgk muka jai sampai ngantok tertido tau...hehe

  34. rizal jabai Says:

    Aidi-Safuan :hahaha..insyallah nnt adela aku ank sdiri...siot je..hahaha :D

  35. rizal jabai Says:

    ♥yaya♥ :hehe..betul2 x perlu ade bakat, yg penting kena ade rase tanggungjwb kan..baru bole jd ayah yg terbaik! insyallah :)

  36. ♥yaya♥ Says:

    insyaallah...mudah2an...aminnnnn :)

  37. rizal jabai Says:

    ♥yaya♥ :aminnnnn..moge kamu bahagia juge..(hihihi)

  38. Hamzah Ian Says:

    fuhyoo

  39. rizal jabai Says:

    Hamzah Ian :hahahha

  40. Aidi-Safuan Says:

    ala, zaman sekarang nih nak dapat anak senang jer ijai. pura2 tak tau plak. :P

  41. rizal jabai Says:

    Aidi-Safuan :hahaha. senang ke?ade mesin jual ank eh..mcm mesin jual air tin tu ke?bestnya...masuk duit dpt ank...hahaha

  42. [z@ck] Says:

    pergh..mcm anak sendiri plak..bapak muda ni =P

  43. rizal jabai Says:

    [z@ck] :hahaha..mmg ank pon
    ank terbuah..hehehe

  44. molmolla Says:

    haloooo! macam nampak anda tadi di KFC PKNS bangi~

  45. Nur Hawa Mohd Zin Says:

    uuuuiii..kena serang ke? sian nye..ijai tu ensem kot..heheh

Related Posts with Thumbnails