syok sangat raya sampai jadi gemuk!!

Tuesday, September 7, 2010 11:32 PM Posted by rizal jabai


Assalamualaikum dan selamat sejahtera
cuba teka  siapa mamat  hensem kat  atas  nih?
mesti korang semua kenal
inilah artis yang tak sedar diri yang bernama ijai..hehe
ni pengalaman raya ijai masa dulu
syok sangat raya
makan semua  hidangan sampai lupa diri
ketupat,lemang semua ditibai
huhu
hasilnya
dalam tempoh sebulan raya
10kg lemak terkumpul   melantun naik dalam perutku
..huhu

apa  kata  ambil langkah selamat
puasa sunat enam di aidilfitri nanti
anda  akan dapat pahala 
disamping itu dapat mengawal berat badan dan nafsu makan 
semasa aidilfitri nanti

tips lain semasa menikmati dirumah kawan-kawan 
1. Elakkan mengambil minuman berkarbonat
2. Pakai baju yang ketat sedikit
(untuk beri peringatan jangan makan berlebihan,kalau tidak perut anda akan terbojol)
3. tips lain-lain  ijai akan kongsi dalam next entry  okeh..hehe


Selamat  Hari Raya  maaf zahir batin

p/s: ingat yang tersayang diaidilfitri,pandu berhati-hati

15 Response to "syok sangat raya sampai jadi gemuk!!"

  1. Ery Farieha Says:

    maintain je skrg ijai
    hensem dah
    hihihiihih :P

  2. rizal jabai Says:

    Ery Farieha :haha..ery..sejarah boleh berulang kalau x beringat sekarang..huhu

  3. Terry The Terrible Says:

    wah..dulu macam teddy bear..
    sekarang macam papa bear ala prince charming!

    haha~! ;D

  4. rizal jabai Says:

    Ery Farieha :haha..ery..sejarah boleh berulang kalau x beringat sekarang..huhu

  5. rizal jabai Says:

    Terry The Terrible :haha..dulu ngan sekarang same je...comel..wakakakaka~

  6. adrinaqamarina Says:

    grr. takotnye. ne pon orang dah cakap pp dan naek. takot3. haha.

    selamat hari raya ijai! kalo free datang la raya bangi ke perlis ke. :D

  7. rizal jabai Says:

    adrinaqamarina :insyallah :P
    hehe pipi naik itu penyeri wajah :D

  8. Hizami Rahim Says:

    haha.
    terasa okay.
    =_=!!

  9. Encik Tikus Says:

    lain kali bagi tips nak gemok okey ?

  10. rizal jabai Says:

    Hizami Rahim :haha..teasa kerr?ish2,..zami ko kurus je..hurmm

  11. rizal jabai Says:

    Encik Tikus :nak gemok ke?nanati aku sumbat lemang ngan buluh..kompem gemok...hehe

  12. Nur Hawa Mohd Zin Says:

    tembam...huhh..ni zaman bile ni?

  13. rizal jabai Says:

    Nur Hawa Mohd Zin :ni zaman kegemilangan jai gemok..thn 2006 :P

  14. Faizal@PeJAY Says:

    nak kenal adik ijai leh tak yg pompuan tu

  15. nisa Says:

    heeee....bdk gemok mane ni....sperti prnah ku lihat je dulu....;p

Related Posts with Thumbnails