kalau tak ada baju raya,saya bogel di hari raya

Friday, September 17, 2010 9:44 AM Posted by rizal jabai

Assalamualaikum dan Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin
baca tajuk betul-betul
komfem  gila  kan?
hahaha
kalau tak ada baju raya, 
adakah anda akan bogel  dihari raya?
jangan buat kerja gila
kita patut bersyukur dengan apa yang kita ada
pakai lah apa yang ada
janji kita gembira



ijai pakai apa yang ijai ada.
raya  tahun nih ijai ada dua baju raya,
saja nak posing sehari pakai sampai dua persalinan 
(dah macam pengantin)hahahaha
sebabnya
nak abadikan memori di pagi raya



 dah pakai baju  cantik-cantik,semua pun berposinglah..hehe

bergambar dipagi raya bukan sebab nak tayang baju raya sahaja
juga sebagai kenangan dan memori yang terindah untuk dikongsi bersama


ini kakngah ijai ..dari kecik sampai besar.kitorang memang suka bergambar

ini abang ijai..dulu  ijai kecik je daripada dia
sekarang...hahaha

ni adik ijai  yang dulu  kecik 
sekarang dah sama besar dengan abang dia..huhu

mak dan abah  yang melahir dan membesarkan ijai  dan adik beradik yang lain
tenkiu  mak,tenkiu abah
tahun nih kakngah ijai bersama suami dan anak-anak 
beraya bersama ijai dan keluarga di Shah Alam
ijai ada dua lagi kakak yang tidak dapat beraya bersama
kaklong dan kakak jai yang lagi satu beraya dirumah mentua mereka

opah bersama cucu tercinta


kenangan indah bersama yang diabadikan 
dalam  memori card kamera,kemudian ditransfer kedalam komputer
dan dirasai dalam hati
walaupun hanya sekeping gambar
tapi dalam sekeping gambar itu 
dapat memberikan seribu makna  dan kenangan :)

20 Response to "kalau tak ada baju raya,saya bogel di hari raya"

  1. adrinaqamarina Says:

    betol, even satu gambar tapi value tu aduhai, tak terungkap.

  2. amira Says:

    tak pernah beli baju raya.. serius nih.. suma mak belikan.. haha..bersyukur~~

  3. rizal jabai Says:

    adrinaqamarina :betul2..ijai adelah pencinta gambar..sgt obses dan fanatik ngan gmbar...hehe

  4. rizal jabai Says:

    amira :hehe..kalau beli sendiri lg terasa nikmat berhari raya :P

  5. noor afzan Says:

    tiap hari raya mmg wajib bergambar.
    betul as kenangan.

  6. hamzah ian Says:

    hahahah!!!!!

    gua takleh tngk gmbr lu bai..

    rase nak..


    hahahaha

  7. rizal jabai Says:

    noor afzan :betul2...itu wajib...lau x ambik gmbar itu sgt janggal :P

  8. rizal jabai Says:

    hamzah ian :ko nk ape haaaa?siot je..dush3

  9. Nur Hawa Mohd Zin Says:

    bahaya nye statement dia...huhuhu..tapi ada dua baju lagi tu dia punya..

  10. rizal jabai Says:

    Nur Hawa Mohd Zin :hehe..mcm biase..tajuk cite blog ijai ni penuh kontroversi...huhuhu

  11. yebbit + . + Says:

    sanggop tu bogel. huuu. tp lagi meriah, 2 lagi bju melayu. huu

  12. rizal jabai Says:

    yebbit + . + :alhamdulillah..rejeki....

  13. Anip™ Says:

    tajukpanas..hahah..
    sampai 2 psg bju rye..sakan kaw.!

  14. rizal jabai Says:

    Anip™ :tajuk cite kt blog aku nih sume panas...baru kuar dr oven..hehehe

  15. EDDYLEBS Says:

    nice2..3 beradik je ke?

  16. rizal jabai Says:

    6 beradik..dlm gmbar ni ade abg adik,ijai,kakngah...lg 2 kakak ade kt umh mentua masing-masing..hehe

  17. darkbatman Says:

    selamat hari raye ijai..

  18. darkbatman Says:

    selamat hari raye ijai..

  19. nurkaloi Says:

    sume pic nice.......
    i like~~~~

    thanx to Allah for giving u

    happy family.......=D

  20. nisa Says:

    emmmm rindu nye nk bgmbar raye gn family ku ini...jai pon selit kn la jgk gmbr ca....hee..

Related Posts with Thumbnails